× Utilizamos cookies propias y de terceros, para realizar el análisis de la navegación de los usuarios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso.
Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí.

Libro

El Petit da Vinci

El Petit da Vinci

16,50 €

17,99 $

Disponibilidad: inmediata

Autor: Maribel Alpiste

Editor: Mtm Editores

Libro

Págs: 147

Formato: 15x21

Año de edición: 2009

idioma:catalán

¿Te gustó este libro? Escribe tu comentario

DESCRIPCIÓN

El petit da Vinci és una història emotiva i tendra que tracta un tema dolorós i sovint incòmode, el de la transició de la vida a la mort. És la història d'una família formada per dos fills, un pare, una mare i una àvia; una família normal i corrent que viu d'una manera extraordinària, ja que s'estimen sense límits i sense prejudicis, aprecien els valors i els dons que els ofereix l'existència.

En el transcurs d'aquestes pàgines som testimonis de com una relació familiar viscuda sense pors i amb coratge pot esdevenir en una bonica lliçó d'humanitat. Després d'una introducció a l'ambient en el qual viu aquesta família la història comença quan En Jan, el fill gran del matrimoni, sofreix un desmai, té onze anys i li agrada pintar, a més de jugar amb els amics i anar a aprendre l'escola. Arran d'aquest desmai, que en principi no té major transcendència, el nen comença a desenvolupar una sèrie de canvis que li portaran en poc temps a descobrir qui és en realitat i cap a on es dirigeix. La família té una casa als afores d'una ciutat, estan contents amb la vida que porten, són feliços. La filla menor, la Laia, és una nena entranyable amb una sensibilitat molt especial, té set anys. Sempre que poden visitaran l'àvia, viu en una caseta a prop de la platja, en un Poblet on ha viscut des de petita i on també van néixer els seus pares i els seus avis. A la família li agrada molt anar a la caseta del poble a visitar l'àvia, entre ells hi ha un tracte molt afectuós. La Laia té molta imaginació i no entén com les persones en fer-se adultes perden certs aspectes de la infantesa com la innocència i l'espontaneïtat, doncs veu que el seu germà, en voler fer-se grans es torna seriós i ja no vol jugar amb ella.

En Jan té un do, pinta i dibuixa molt bé, arrel de la malaltia que pateix comença a obsessionar-se amb la pintura i pinta sense parar, els seus quadres seran un preludi del qual més endavant esdevindrà en la vida real, el seu món imaginari a poc a poc començarà a materialitzar-se. En Jan es passa hores senceres tancat a la seva habitació pintant, la família viu aquesta circumstància amb temor fins que s'adona en el trànsit d'un viatge meravellós sense retorn que el nen es troba, està fent l'únic que pot fer, el que mes li ve de gust, la qual cosa necessita per expressar els seus sentiments i alliberar-se. L'àvia mor un dia de tardor i deixa en la família un record entranyable que no pot ser oblidat, era una dona íntegra que sempre havia viscut com creia que havia de viure, els pares i els nens reben la notícia amb tristesa però al mateix temps amb enteresa, segueixen endavant i s'esforcen per comprendre els misteriosos designis del destí, el significat ocult dels esdeveniments que se'ls esdevenen. 

En Jan, després del primer desmai, ocorregut a l'estiu, torna a sofrir una recaiguda que li portarà a ingressar en l'hospital diverses vegades fins que li diagnostiquen un tumor de difícil curació, el nen emmalalteix amb rapidesa i quant més malalt més pinta i més es fa present el seu món imaginari de dofins, d'àngels, de colors i de formes fantàstiques; arriba un punt en el qual la malaltia no té curació i el procés es fa inevitable, el metge acompanya a tota hora la família i ajuda el nen a afrontar el pas que li espera, també ajuda als pares a comprendre que el procés és irreversible i que forma part de la vida. Finalment els pares i la filla menor accepten el desenllaç gràcies a l'ajuda del metge i el nen pot marxar en pau i sense por de l'altre costat de l'existència quotidiana, entenen que la mort forma part del procés de la vida i que no es pot lluitar per negar-la, així que accepten amb tristesa però amb integritat i amor que cada ànima escull el seu camí malgrat deixar enrere el més estimat.

AUTOR

Maribel Alpiste

Maribel Alpiste García, va néixer un 8 de juliol de 1959, a Barcelona. Actualment viu en un petit i tranquil poble del Pirineu català. Des de fa anys s’ha interessat per la psicologia i el comportament humà; a causa d’aquest interès s’ha abocat a l’estudi de la psicologia integrativa, l’estudi de les emocions, la intervenció terapèutica en processos de dol, la meditació, el creixement personal, l’estudi de les religions, i més concretament en la filosofia budista. Investigadora nata i autodidacta s’ha dedicat des de l’adolescència a l’anàlisi i a la recerca de les respostes bàsiques de la vida i de la mort amb diferents mestres. I una de les seves preguntes sempre ha estat: què necessita l’ésser humà per ser feliç? I una senzilla resposta seria: estimar i ser estimat... El mes de gener de 2003, l’autora i el seu fill de 5 anys sofreixen un atropellament quan creuaven un carrer de Barcelona. Això suposa una experiència clau en la comprensió d’altres pares que puguin viure la incertesa de saber si perdran o no a un fill. A més, suposa la integració de tot allò que s’ha après. A aquest procés de comprensió i posterior integració, s’afegeix un desig d’amor incondicional per a tots els nens i totes les famílies que es troben en un procés de malaltia crònica o terminal, i com fruit de tot el descrit sorgeix El petit da Vinci.