× Utilizamos cookies propias y de terceros, para realizar el análisis de la navegación de los usuarios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso.
Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí.

Libro

A Taula amb Km 0  (en Catalán)

A Taula amb Km 0 (en Catalán)

Guia de restaurants km0 de Catalunya

16,00 €

17,88 $

Disponibilidad: inmediata

Autor: Rosa Solá, Daniele Rossi

Editor: Pol.len Edicions

Libro

Págs: 148

Formato: 15x21

Año de edición: 2011

¿Te gustó este libro? Escribe tu comentario

DESCRIPCIÓN

La guia que teniu a les mans inclou, per segon any consecutiu, els restaurants km 0, els establiments que han rebut el guardó i distintiu d'Slow Food. El 2012 ha reunit 33 cases de menjar. Tots ells acompanyats d'itnieraris d'apropament a l'entorn amb els establiments i indrets singulars de la seva rodalia.

Aquesta guia inclou, per segon any consecutiu, els restaurants km 0 , els establiments que han rebut el guardó i distintiu d’Slow Food. El 2012 ha reunit 33 cases de menjar. Tots ells acompanyats d’itineraris d’apropament a l’entorn amb establiments i indrets singulars de la seva rodalia.

Una visita a qualsevol supermercat o restaurant és un viatge arreu del món on es pot trobar de tot, sovint a preus rebentats, amb cos però sense vida, ni ànima ni història… llocs on comprar aliments de tot arreu excepte del lloc on som i vivim. Cada vegada es feia més difícil trobar aliments locals i aconseguir-ne ha esdevingut una activitat d’alta recerca. Els restaurants km 0 ja han iniciat aquesta recerca. Són capdavanters de proximitat i posen en valor no únicament la distància curta, sinó també el tracte directe de la Terra a la taula. En aquest sentit, els cuiners i les cuineres són distingides ambaixadores del treball pagès. El bo, el proper i el just posa a taula el valor del treball agrícola per fer-ne, amb la creació culinària, un poema radical amb les arrels profundes dels aliments.

Malgrat que no es pugui menjar, aquest és un llibre ecològic. L’origen de les fibres cel·lulòsiques, de boscos ben gestionats, l’eliminació de tòxics, el bon ús dels recursos i el respecte a tota la gent. El suport adient per una guia adreçada a les persones lliures que volen seure a taula a compartir cultura alimentària perdurable i arrelada a l’entorn. És a dir, l’autèntic i bon profit.

AUTOR

Rosa Solá

Rosa Solá

Rosa Solà es presidenta del Convivium Slow Food Barcelona.