× Utilizamos cookies propias y de terceros, para realizar el análisis de la navegación de los usuarios. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso.
Puedes cambiar la configuración u obtener más información aquí.

Descripción

La revolució tecnològica que actualment estem vivint bé podria ser la més profunda de la nostra història. Els serveis convergeixen i passen del món físic al món digital, sent accessibles des de qualsevol dispositiu. Un fet rellevant és que les nostres dades ja no resideixen en els nostres ordinadors sinó en una Internet Global que agafa entitat pròpia i es converteix en molt més que una simple infraestructura de connexió: és la plataforma que ofereix servei a milions de dispositius intel·ligents connectats a la xarxa.

És el que es coneix com a Cloud Computing o informàtica en el núvol d'Internet, que permet que els consumidors, empreses o particulars, no s'hagin de preocupar de com es proveeix el servei que necessiten. Les empreses no podran defugir aquest canvi si no volen perdre el tren de l'avenç tecnològic, i això implicarà prendre decisions sobre la direcció a seguir per millorar els seus negocis.

Pròleg de Joan Majó, exministre d'Industria.

ÍNDEX:

Pròleg de Joan Majó:

"Aquest llibre pot ser molt útil per a persones interessades en temes informàtics des de posicions empresarials i professionals, que necessitin un panorama i una orientació, sense entrar en aspectes massa experts. Els pot ajudar molt, no tant per a fer coses sinó sobretot per entendre el que els experts fan o el que els proposen de fer. És imprescindible poder valorar el significat de les noves estratègies i les seves possibles conseqüències, i per fer-ho cal saber situar les coses al seu lloc i entendre el que suposen. (...)"

Prefaci: Com vivíem sense Internet

Part I: Internet està canviant la societat 

Part II: Internet, avui 

Part III: Oportunitats per a les empreses 

Part IV: Reptes que apareixen 

Part V: La sostenibilitat del núvol 

Part VI: El futur 

Cloenda: Com afrontar els canvis

Autor

Jordi Torres Viñals

Jordi Torres Viñals (1964) es ingeniero y doctor en informática. En estos momentos es catedrático en la Universidad Politécnica de Cataluña y dirige un grupo de investigación en el Barcelona Supercomputing Center donde lidera proyectos con empresas líderes del sector tecnológico. Cuenta con más de veinte años de experiencia en investigación y desarrollo en computación de altas prestaciones y sistemas informáticos paralelos y distribuidos. En estos momentos su investigación se centra en lograr un mayor y más sostenible aprovechamiento de los recursos TIC en el escenario del Cloud Computing. Ha publicado más de un centenar de publicaciones en revistas, conferencias y libros dentro del área. Actua como experto en estos temas de la tecnología Internet para la Comisión Europea así como en el Think Tank Friends of Europa.